Německá nadace pořádá pro novináře ze střední a východní Evropy seminář

Středa, 18. červenec 2012  |  napsal(a): v kategorii: Zprávy

Možnost načerpat nové zkušenosti nejen z mediální oblasti se teď otvírá 14 novinářům do 40 let ze střední a východní Evropy. Saská nadace pro mediální vzdělávání (SSM) pořádá v Lipsku seminář, který se koná od 17. do 28. září. Podmínkou účasti je práce žurnalisty a pokročilá znalost německého jazyka.

Podle informací, které na svém webu uvádí Německé velvyslanectví v Praze a Saská nadace pro mediální vzdělávání, dostanou vybraní novináři možnost pobytu v Lipsku a dalších městech, například v Thüringenu.

Cílem Semináře pro novináře ze střední a východní Evropy je zprostředkovat poznání, jak funguje mediální prostředí v Německu. Ideu tvoří diskuse o žurnalistických tématech se zkušenými experty nebo lidmi z politického života.

Mezi důležité součásti programu semináře patří rovněž návštěva Berlína, kde se 14 účastníkům otevřou dveře mimo jiné do sídla zastoupení Evropské komise, Německé tiskové agentury (DPA) nebo na vládní tiskovou konferenci. Přesný program organizátoři podle vlastních slov ještě upřesní.

Předpokládá se také, že každý z účastníků na semináři zpracuje pro web akce zprávu, která mimo jiné shrne jeho zkušenosti a poznatky, a že přispěje k rozvoji kontaktů prostřednictvím moderních forem elektronické komunikace.

Úplné informace poskytuje přímo internetová stránka semináře. Dozvědět více mohou novináři také na webu Německého velvyslanectví v ČR.

Přihlášky se přijímají do 9. srpna tohoto roku.